Τοξίνωση και Ιριδολογία

Τοξίνωση και Ιριδολογία

Η συσσώρευση βλαβερών ουσιών στον οργανισμό ονομάζεται τοξίνωση. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται στο λιπώδη ιστό μας, αλλά και σε όλους τους ιστούς. Τοξίνη είναι οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται στον οργανισμό μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι και οι θρεπτικές ουσίες όπως είναι οι βιταμίνες, αν τις λάβουμε σε υπερβολική ποσότητα ή για μεγάλο διάστημα, μπορεί να μετατραπούν σε τοξίνες.

 Οι τοξίνες μπορεί επίσης να είναι ουσίες που καταναλώνουμε, όπως π.χ. οι επεξεργασμένες τροφές, τα φάρμακα, το κάπνισμα, το αλκοόλ κα. Επίσης είναι εφικτό να εισέλθουν στον οργανισμό μας και μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως π.χ. με την έκθεση σε βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα.

Φυσικά, τοξίνες μπορεί να παράγει και ο ίδιος ο οργανισμός μας. Πρόκειται για τα τελικά προϊόντα του φυσικού μεταβολισμού, τις ορμόνες του στρες και των υποπροϊόντων της λειτουργίας των βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό.

Το σώμα μας, διαθέτει συγκεκριμένα απεκκριτικά όργανα για να απαλλαγεί από τις τοξίνες, τα οποία αναφέρονται παρακάτω: 

Τα νεφρά μας. Αυτά χρησιμεύουν στην απομάκρυνση των αχρήστων και βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό, στη ρύθμιση των υγρών και των ηλεκτρολυτών του σώματος και στη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας. Οι νεφροί μας χρειάζονται νερό για να αποβάλλουν τα τοξικά απόβλητα από το σώμα μας και να μειώσουν τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας. Συμπτώματα τοξίνωσης αποτελούν η αρθρίτιδα, ο πόνος στην πλάτη, η κόπωση ή οι πονοκέφαλοι κ.α.

Το ήπαρ. Είναι από τα περισσότερο μεταβολικά ενεργά όργανα του σώματος. Η λειτουργία του αφορά: μεταβολισμό των αμινοξέων και των υδατανθράκων, παράγει τη χολή για την πέψη, αποτοξινώνει με το να παράγει ένζυμα για το μεταβολισμό πιθανώς επιβλαβών ουσιών κτλ. Όταν το συκώτι δεν λειτουργεί σωστά, οι άνθρωποι αισθάνονται ναυτία και ευερεθιστότητα και μερικά από τα συμπτώματα είναι ο μετεωρισμός, οι κεφαλαλγίες, η κατακράτηση υγρών, τα δερματικά προβλήματα, ο κνησμός, η δυσκοιλιότητα, η άσχημη αναπνοή, η έλλειψη συγκέντρωσης, ο ίκτερος και η κίρρωση.

Πεπτικό σύστημα.

Θεωρείται ότι το πεπτικό σύστημα υποφέρει περισσότερο από τον σύγχρονο ανθυγιεινό τρόπο ζωής, το στρες, την κακή διατροφή, τα φάρμακα και τα αντιβιοτικά που καταναλώνουμε. Οι ασθένειες που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα περιλαμβάνουν: αλλεργίες, σύνδρομα δυσαπορρόφησης, κολίτιδα, νόσο του Crohn, δυσκοιλιότητα, διάρροια, καούρα, υπερβολικά αέρια και μετεωρισμό, εκκολπωματίτιδα και πολλά άλλα.

Πνεύμονες.

Το αναπνευστικό σύστημα, ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια αποτοξίνωσης στο σώμα. Οι πνεύμονες, είναι το κέντρο ελέγχου της αναπνοής και εξασφαλίζουν ότι κάθε κύτταρο του σώματος λαμβάνει οξυγόνο και παράλληλα φιλτράρουν τον αέρα, ώστε να αποτρέψουν την είσοδο άχρηστων ουσιών και μικροβίων στον οργανισμό. Η πρωταρχική λειτουργία των πνευμόνων, είναι να παρέχουν οξυγόνο στο αίμα, καθώς και να απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα απ’ αυτό.

Λεμφικό σύστημα.

Το σύστημα αυτό είναι ένα από τα συστήματα που έχουν ως σκοπό την άμυνα του οργανισμού. Αποτελείται από τα λεμφικά όργανα  και μια σειρά από λεμφαδένες που είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα με ένα σύνθετο δίκτυο από πολύ λεπτά αγγεία τα λεμφαγγεία. Σημάδια που δείχνουν ότι το λεμφικό σύστημα μπορεί να μην λειτουργεί σωστά είναι ο συνεχής βήχας, ο πονόλαιμος ή η γρίπη.

Πολύ σημαντικό, αν και σχεδόν κανείς δεν του δίνει την απαραίτητη σημασία, είναι και το δέρμα. Το δέρμα είναι ένα όργανο, για το οποίο οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε απίστευτα χρηματικά ποσά. Αγοράζουμε ακριβές κρέμες, λοσιόν, κρέμες για την ακμή, για την γήρανση και αποσμητικά. Είναι ατυχές το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους τύπους είναι χημικές ουσίες που εμποδίζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και αποτρέπουν την εξάλειψη των τοξινών. Επίσης πολύ συχνά, ασθένειες του δέρματος όπως ένα έκζεμα, μπορεί να καταπιεστούν από ακατάλληλες θεραπείες με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην θεραπευτούν, αλλά απεναντίας να γιγαντωθεί το πρόβλημα. Ένα υγιές δέρμα απαιτεί όλα τα όργανα αποτοξίνωσης να λειτουργούν στο εκατό τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα απεκκριτικά όργανα συμβάλλουν στην καθαρή και υγιή επιδερμίδα. Όταν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα σε σημείο όπου αυτά τα όργανα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, θα βρουν την έξοδό τους από το σώμα μέσω του δέρματος. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι χρόνιες δερματικές λοιμώξεις που επαναλαμβάνονται συνεχώς. Η πραγματική αιτία είναι η ανικανότητα του οργανισμού να εξαλείψει τις τοξίνες και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Με την ιριδολογία, έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε, εάν τα όργανα που προαναφέρθηκαν, λειτουργούν σωστά. Μπορούμε να διακρίνουμε ποια όργανα έχουν μειωμένη λειτουργία με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τοξίνες μέσα στον οργανισμό. Πάνω στην ίριδα εμφανίζονται σημάδια και χρωματισμοί που με την σωστή ανάλυση τους θα μας δώσουν μια εικόνα του οργανισμού.

Γνωρίζοντας τα μάτια σας μέσα από μια ιριδοσκόπηση, θα σας δοθεί ένας “Χάρτης” για τα δυνατά ή αδύναμα σημεία του οργανισμού σας. Στην συνέχεια θα μπορέσετε με τις υποδείξεις του επαγγελματία υγείας να βοηθήσετε τον οργανισμό σας, να απαλλαγείτε από τις συσσωρευμένες τοξίνες του οργανισμού και να δυναμώσετε τα όργανα αυτά που είναι τα πιο αδύναμα. Αυτό μπορεί να γίνει με τις οδηγίες που θα σας δοθούν και αφορούν διατροφή, βότανα, ομοιοπαθητική κ.α.

Πηγή:
https://www.holisticlife.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/item/2080-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1