Pranic Healing

Το pranic healing είναι  ένα σύστημα συμπληρωματικής θεραπείας χωρίς άγγιγμα, χωρίς φάρμακα που χρησιμοποιεί την πράνα για να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα σωματικών και ψυχολογικών διαταραχών. Είναι άκρως συστηματικό και επιστημονικό, γεγονός που το διακρίνει από άλλες  μεθόδους. Προέρχεται από δύο λέξεις: Prana, που σημαίνει ζωτική ενέργεια και Healing.

Μέσα από αυτό, επιτυγχάνεται η αρμονία σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Όταν δημιουργηθεί η ισορροπία στο ψυχολογικό επίπεδο, θα επηρεάσει θετικά και τις ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν στο σωματικό και αντίθετα. Ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από "αυτό" ή από "εκείνο". Είναι ένα σύνολο "ενεργειών" και όπως μια κιθάρα για να ακουστεί σωστά μια μελωδία θα πρέπει οι χορδές να είναι σωστά "κουρδισμένες", ετσι και ο ανθρώπινος οργανισμός για να είναι υγιής, πρέπει όλες οι "ενέργειες" του, να λειτουργούν αρμονικά.

Ο ιδρυτής

MASTER CHOA KOK SUI

pranic healing

Ο MASTER CHOA KOK SUI ήταν ο ιδρυτής του Modern Pranic Healing και της Arhatic Yoga. Γεννήθηκε στο Cebu των Φιλιππίνων και έγινε γιόγκι ενώ ήταν ακόμη στην πρώιμη εφηβεία του.

Η αδιάκοπη αναζήτησή του για πνευματικές αλήθειες πέρα από τις αποδεκτές πραγματικότητες, ισορροπημένη με πτυχίο Χημικού Μηχανικού και με την επιχειρηματική του οξυδέρκεια, έχει οδηγήσει χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και από όλα τα έργα της ζωής να βιώσουν τις πεποιθήσεις του Modern P.H, της Arhatic Yoga και των άλλων εσωτερικών του γνώσεων. διδασκαλίες και τις πρακτικές τους.

Έγραψε περισσότερα από 20 βιβλία, μερικά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε 37 γλώσσες και έχουν διαβαστεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Δίδαξε επίσης πάνω από 20 διαφορετικά μαθήματα P.H, Arhatic Yoga και ανώτερα πνευματικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο.

Τυποποίησε αυτά τα μαθήματα, τα οποία συνεχίζουν να διδάσκονται από αδειούχους εκπαιδευτές σε πολλές χώρες. Ο Master Choa Kok Sui ίδρυσε επίσης και χρηματοδότησε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα σε πολλές χώρες για να παρέχει άλλες φυσικές και νομικές ανάγκες για την αύξηση της ανθρώπινης συνείδησης. Αυτά τα φιλανθρωπικά ιδρύματα συνεχίζουν τις ανθρωπιστικές του αποστολές μέχρι σήμερα

Πως λειτουργεί;

Ανιχνεύει τις ανισορροπίες των ενεργειών του σώματος. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί τεχνικές καθαρισμού για την αφαίρεση αρνητικών και εξαντλημένων ενεργειών και  τεχνικές για τη βελτίωση της ροής της ενέργειας και την ενίσχυση της αύρας και των τσάκρας. Μόλις η αύρα είναι ισορροπημένη, καθαρή και δυνατή, η υγεία του σώματος βελτιώνεται.

Pranic Healing
stacked-zen-stones-sand-background-art-balance-concept_53876-110628

Ποιες σωματικές παθήσεις μπορούν να βελτιωθούν;

Είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία των σωματικών παθήσεων. Με βάση τις μαρτυρίες, ένας μεγάλος αριθμός σωματικών διαταραχών έχουν δείξει τεράστιες βελτιώσεις εφαρμόζοντας το P.H, όπως ημικρανία, διαβήτης, κοινό κρυολόγημα, βήχας, πονοκέφαλος, πυρετός, ιγμορίτιδα, άσθμα, οσφυαλγία, ασθένειες, υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.

Τι είναι τα τσάκρας;

Σε αυτό το ενεργειακό σώμα υπάρχουν ενεργειακά κανάλια, γνωστά ως μεσημβρινοί, και ενεργειακά κέντρα, γνωστά ως τσάκρα. Τα τσάκρα είναι σαν σταθμοί παραγωγής ενέργειας που παρέχουν ενέργεια για την καλή λειτουργία του σώματος. Κάθε τσάκρα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και την ενεργοποίηση ορισμένων μερών και οργάνων του φυσικού σώματος. Εάν τα τσάκρα δυσλειτουργούν, θα επηρεάσουν αρνητικά την καλή λειτουργία των ζωτικών εσωτερικών οργάνων. Τα τσάκρα εκτός από σωματικές λειτουργίες έχουν και ψυχολογικές λειτουργίες, που καθορίζουν τον χαρακτήρα του ατόμου.

pranic2
1487664

Είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ψυχολογικών παθήσεων;

Ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμπληρωματικής θεραπείας που περιλαμβάνει επίσης θεραπεία ψυχολογικών παθήσεων. Η Pranic Psychotherapy είναι η εφαρμογή του P.Η που ασχολείται με συναισθηματικές και ψυχολογικές παθήσεις. Το Pranic  έχει δείξει αποτελεσματική αντιμετώπιση ψυχολογικών παθήσεων όπως παιδικά τραύματα, φοβίες, στρες, άγχος, θλίψη, ευερεθιστότητα, υστερία, βία και κατάθλιψη.

 

Είναι το ίδιο η Pranic ψυχοθεραπεία με την κλασσική ψυχοθεραπεία;

Οχι δεν είναι το ίδιο. Η κλασσική ψυχοθεραπεία είναι θεραπεία κατά την οποία ένα άτομο με ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα συνομιλεί με ένα άλλο άτομο (η λεγόμενη ομιλητική θεραπεία). Αυτό το άλλο άτομο μπορεί να είναι ψυχίατρος, ψυχολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας, κοινωνικός λειτουργός κτλ.

Η Pranic ψυχοθεραπεία είναι ίσως το ποιο αποτελεσματικό ενεργειακό εργαλείο και  μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την κλασσική ψυχοθεραπεία και ο ασθενής να έχει διπλό όφελος.

Έτσι ο σκοπός του  είναι να συμπληρώσει  την ιατρική και να βοηθήσει στη γρήγορη ανακούφιση των ασθενών  που υποφέρουν από ψυχολογικές ασθένειες.

 

Μπορεί να εφαρμοστεί το Pranic Healing ενώ λαμβάνετε ιατρικές θεραπείες;

Ναι. Το σύστημα αυτό, δρα βασικά στο ενεργειακό σώμα και στοχεύει στην εξισορρόπηση των ενεργειακών διεργασιών του σώματος ενώ η ορθόδοξη ιατρική ασχολείται με τη θεραπεία του φυσικού σώματος. Επομένως όχι μόνο δεν παρεμβαίνει, αλλά συμπληρώνει καλύτερα την ιατρική θεραπεία. Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την ορθόδοξη ιατρική παρά να τη συμπληρώσει. Φυσικά μπορεί να συνδυαστεί και με αλλές προσεγγισεις όπως είναι η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία κτλ.  Έτσι, εάν η πάθηση είναι σοβαρή ή τα συμπτώματα επιμένουν, συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

 

πηγή: https://www.globalpranichealing.com/

Το Pranic Healing υποκαθιστά την ιατρική;

Όχι, δεν αντικαθιστά την συμβατική ιατρική, ίσα-ίσα που τη συμπληρώνει. Ένας θεραπευτής του P.H δεν συνταγογραφεί, δεν κάνει διαγνώσεις και δουλεύει πάντα σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών της συμβατικής ιατρικής.

Πόσο καιρό πρέπει να εφαρμόζεται η θεραπεία P.H;

Η συχνότητα και η διάρκεια των θεραπειών διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Για απλές και μικρές παθήσεις η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά και ελάχιστες συνεδρίες. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί 1-2 συνεδρίες να αρκεί. Για χρόνια και σοβαρή περίπτωση ωστόσο, η επούλωση είναι προοδευτική. Επομένως, οι θεραπείες στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται δυο με τρεις ημέρες την εβδομάδα για μερικές εβδομάδες ή μερικούς μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το Pranic Healing δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τη συμβατική ιατρική, αλλά να τη συμπληρώσει.

What-is-Research-Purpose-of-Research-phul4s3cbwe0xam190dnc4kz3z616ajmfkygodcdqg

Έρευνες υπάρχουν;

Έρευνα για την κατάθλιψη με τίτλο: "Amelioration of mild and moderate depression through P.H as adjuvant therapy: randomised double-blind controlled trial".

Τα αποτελέσματα ήταν "Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι το PH είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση της ήπιας και μέτριας κατάθλιψης όταν χρησιμοποιείται με φάρμακα."

πηγή

Έρευνα για το διαβητικό πόδι με τίτλο":

Pranic . H as a Complementary Therapy in Diabetic Foot Ulcer Management: A Randomised, Controlled, Double-Blind Trial"

Τα αποτελέσματα ήταν "Η παρέμβαση Pranic Healing ως επικουρική θεραπεία μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του διαβητικού έλκους του ποδιού"

Πηγή

Έρευνα: Η αποτελεσματικότητα της "εξ αποστάσεως θεραπείας".

The efficacy of "distant healing": a systematic review of randomized trials.

Συμπεράσματα: Περίπου το 57% των δοκιμών έδειξαν θετική επίδραση στη θεραπεία, τα μέχρι τώρα στοιχεία αξίζουν περαιτέρω μελέτη.

Πηγή

Ομοιοπαθητική

Γιατί είμαι ο κατάλληλος για σένα.

Οι γνώσεις μου για την ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πρόβλημα σας, δεν ξεκινάνε και σταματούν μόνο στο P.H. Οι σπουδές μου και η εμπειρία μου πάνω στην ομοιοπαθητική, την κινέζικη ιατρική, στον NLP, την ολιστική διατροφή κτλ., μου δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς η αντιμετώπιση του προβλήματος σας θα προσεγγιστεί και με άλλες μεθόδους εκτός από το Pranic.H για την ποιο ολοκληρωμένη λύση του θέματος σας.

Τον Κωνσταντίνο Τσαλίκη τον γνώρισα πριν χρόνια σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Γνώριζα ήδη την ομοιοπαθητική αλλά ο Κωνσταντίνος είναι ένας επιστήμονας που αγαπάει αυτό που κάνει σου εμπνέει εμπιστοσύνη και κυρίως είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με εν συναίσθηση. Επιστήμονας με εύρος γνώσεων όπου μέσα από την συζήτηση η προσέγγισή του και η θεραπεία του ήταν πάντα to the point. Η νέα θεραπεία pranic healing όπου έχω κάνει 3 φορές και περιμένω για την επόμενη ήταν αρκετά δραστική σε εμένα. Κάθε φορά που έφευγα αισθανόμουν ένας άλλος άνθρωπος που χαμογελούσα στον δρόμο και ένιωθα ελαφρότερη την αναπνοή μου. Μία μέθοδος που βοηθάει που το μόνο που αρκεί είναι να κάνεις την δοκιμή!!!!

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε

Σε Ευχαριστώ πολύ για όλα

Βιβή

El. Ben