Ομοιοπαθητικος Αθήνα

Τι είναι το άγχος

Το άγχος είναι ένα αίσθημα φόβου, τρόμου και ανησυχίας. Μπορεί να σας κάνει να ιδρώνετε, να αισθάνεστε ανήσυχοι και τεταμένοι και να έχετε γρήγορο καρδιακό παλμό. Μπορεί να είναι μια φυσιολογική αντίδραση στο στρες. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεστε άγχος όταν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο πρόβλημα στη δουλειά, πριν κάνετε ένα τεστ ή πριν πάρετε μια σημαντική απόφαση. Μπορεί να σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε σε ένα πρόβλημα. Το άγχος μπορεί να σας δώσει μια ώθηση ενέργειας ή να σας βοηθήσει να εστιάσετε. Αλλά για τα άτομα με αγχώδεις διαταραχές, ο φόβος δεν είναι προσωρινός και μπορεί να είναι συντριπτικός.

Αγχος

Τι είναι οι αγχώδεις διαταραχές;

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι καταστάσεις στις οποίες έχετε άγχος που δεν υποχωρεί και μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Τα συμπτώματα μπορεί να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες όπως η εργασιακή απόδοση, η σχολική εργασία και οι σχέσεις.

Ποια είναι τα είδη των αγχωδών διαταραχών;
Υπάρχουν διάφοροι τύποι αγχωδών διαταραχών, όπως:

Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή. Τα άτομα με ΓΑΔ ανησυχούν για συνηθισμένα θέματα όπως η υγεία, τα χρήματα, η εργασία και η οικογένεια. Οι ανησυχίες τους όμως είναι υπερβολικές και τις έχουν σχεδόν κάθε μέρα για τουλάχιστον 6 μήνες.

Διαταραχή πανικού. Τα άτομα με διαταραχή πανικού έχουν κρίσεις πανικού. Πρόκειται για ξαφνικές, επαναλαμβανόμενες περιόδους έντονου φόβου όταν δεν υπάρχει κίνδυνος. Οι επιθέσεις εμφανίζονται γρήγορα και μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά ή περισσότερο.

Φοβίες. Τα άτομα με φοβίες έχουν έντονο φόβο για κάτι που ενέχει ελάχιστο ή καθόλου πραγματικό κίνδυνο. Ο φόβος τους μπορεί να αφορά τις αράχνες, να πετούν, να πάνε σε πολυσύχναστα μέρη ή να βρίσκονται σε κοινωνικές καταστάσεις (γνωστό ως κοινωνικό άγχος).

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα άγχους περιλαμβάνουν:

Αίσθημα νευρικότητας, ανησυχίας ή έντασης
Αίσθηση επικείμενου κινδύνου, πανικού ή καταστροφής
Αυξημένος καρδιακός ρυθμός
Ταχεία αναπνοή (υπεραερισμός)
Ιδρώτας
Τρόμος
Αίσθημα αδυναμίας ή κούρασης
Δυσκολία να συγκεντρωθείτε ή να σκεφτείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από την παρούσα ανησυχία
Δυσκολία στον ύπνο
Εμφάνιση γαστρεντερικών προβλημάτων.
Δυσκολία στον έλεγχο της ανησυχίας
Επιθυμία να αποφύγετε πράγματα που προκαλούν άγχος

stacked-zen-stones-sand-background-art-balance-concept_53876-110628
stress-free-life-story-top

Η λύση

Η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει ολιστικά το άγχος. Αποτελεί μια προσέγγιση όπου βλέπει τον άνθρωπο ως μια ολότητα.

Η προσέγγισή μου θα σας βοηθήσει, να νιώσετε σε γρήγορο διάστημα την δύναμη  να είσαστε καλά και να δώσετε  στη ζωή σας το νόημα που επιθυμείτε. Θα σας βοηθήσω  να κατακτήσετε το επίπεδο υγείας και ευεξίας που επιθυμείτε, ώστε να δείτε την ζωή με μια διαφορετική οπτική.

Η Ομοιοπαθητική βελτιώνει συνολικά την υγεία και δεν ανακουφίζει απλά τα τοπικά συμπτώματα. Αντιμετωπίζει τη συνολική ιδιαιτερότητα του ατόμου, δρώντας τόσο στο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, όσο και στο σωματικό επίπεδο, παρέχοντας ολική ισορροπία υγείας και μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας και ποιότητας ζωής.

Ήξερες οτι υπάρχει μια μέθοδος εκτός από την ομοιοπαθητική η οποία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για το άγχος και όχι μόνο; Πάτα το κουμπί για να μάθεις.

Χρειάζεσαι βοήθεια; Κλείσε το ραντεβού Online ή κάλεσε με στο 2114048719