https://MY-HOMEOPATHY.GR/wp-content/uploads/2023/01/cropped-Screen-Shot-01-30-23-at-04.19-PM.jpg

Ομοιοπαθητική Αθήνα

Η ομοιοπαθητική είναι η θεραπευτική τέχνη και επιστήμη της που έχει αναπτυχθεί κλινικά από τις αρχές που ανακάλυψε ο Samuel Hahnemann και περιγράφηκε στην πραγματεία του «The Organon of Medicine». Η πρακτική της Ομοιοπαθητικής περιλαμβάνει την επιλογή και τη συνταγογράφηση ομοιοπαθητικών ιαμάτων, τα οποία μέσω προηγούμενων δοκιμών σε υγιή άτομα με ομοιοπαθητικά στοιχεία και από την κλινική εμπειρία, είναι γνωστό ότι προκαλούν παρόμοια συμπτώματα με αυτά του ασθενούς. Τα συμπτώματα από κάθε αποδεικτική και περαιτέρω κλινική επαλήθευση καταγράφονται στο ομοιοπαθητικό «materia medica». Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα συνταγογραφούνται στην ελάχιστη δόση που απαιτείται για την επούλωση.

Η πρακτική της ομοιοπαθητικής περιλαμβάνει μια λεπτομερή λήψη ιστορικού, όπου ο ασθενής θα συσχετίσει τα παρόντα συμπτώματα και το παρελθόν του, το οποίο οδήγησε στον λόγο για να συμβουλευτεί τον ομοιοπαθητικό. Ο ομοιοπαθητικός θα αναλύσει αυτές τις πληροφορίες και θα κάνει μια σύγκριση με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στο «materia medica». Στη συνέχεια, τα ομοιοπαθητικά ιάματα θα δοθούν σε κατάλληλη δόση και συχνότητα επανάληψης ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Ο ασθενής θα επιστρέψει για να δει τον ομοιοπαθητικό για το ραντεβού παρακολούθησης για να αξιολογήσει το αποτέλεσμα της αρχικής περίπτωσης και για την συνέχιση της περίπτωσης.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κάποιος;

Εξαρτάται την περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και μοναδική είναι η εξέλιξη του μέσα στον χρόνο. Σίγουρα θα πρέπει να επανέρχεται σχεδόν κάθε μήνα για την παρακολούθηση της περίπτωσης του.

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό σύστημα που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο.

Τα προβλήματα, αποτελούν την έκφραση του οργανισμού σε για ένα βαθύτερο πρόβλημα, που εξωτερικεύονται μέσω των συμπτωμάτων.

Έτσι λαμβάνει υπόψιν τα ψυχικά και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής Σ. Χάνεμαν

"Μόνη και αποκλειστική αποστολή του θεραπευτή, είναι να επαναφέρει την υγεία στον άρρωστο, δηλαδή να θεραπεύει.
Το ύψιστο θεραπευτικό ιδεώδες είναι η ταχεία, ήπια και μόνιμη επαναφορά της υγείας, δηλαδή η άρση και η εξάλειψη της ασθένειας σε όλη της την έκταση. Η θεραπεία οφείλει να είναι η συντομότερη, η αξοπιστότερη και η αβλαβέστατη, αλλα και να βασίζεται σε απόλυτα κατανοητούς συλλογισμούς."
Samuel Hahneman, Οργανον της θεραπευτικής τέχνης, Παράγραφος 1 και 2.

Νόμοι της Ομοιοπαθητικής κατά τον Samuel Hahneman

Ο νόμος των ομοίων
Μια ουσία που παράγει συμπτώματα σε ενα υγιές άτομο, θεραπεύει αυτά τα ίδια συμπτώματα σε εναν    ασθενή δηλαδή τα  Όμοια θεραπεύουν τα όμοια.

Ο νόμος της  ελάχιστης δόσης
Για την αποφυγή ανεπιθύμητων επιδεινώσεων στην θεραπεία, είναι σημαντικό να παρέχεται μια πολύ αραιωμένη δόση, μια υψηλή δυναμοποίηση.

Ο νόμος χορήγησης του ενός φάρμακου
Για τα αποτελέσματα του φαρμάκου που χορηγείται, είναι σημαντικό να δίνεται ενα μόνο φάρμακο και όσο είναι πράγματι όμοιο με τα συμπτώματα της θεραπείας.

Ο νόμος του Hering

Ο νόμος αναμονής εξέλιξης των συμπτωμάτων

Photo-Ayurvedic-Therapies-ayurveda.hu-en-1080x675

Τι κάνει η Ομοιοπαθητική

ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ-ΙΑΣΗΣ

Η Ομοιοπαθητική λειτουργεί διεγείροντας τον μηχανισμό της φυσικής άμυνας/αυτό-ίασης του κάθε οργανισμού για να προάγει την υγεία, την αντίσταση στις λοιμώξεις και την μείωση της επιδεκτικότητας στην ασθένεια. Αν και η δράση της είναι ήπια, τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και διαρκούν.

 

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ.

Η Ομοιοπαθητική βελτιώνει συνολικά την υγεία και δεν ανακουφίζει απλά τα τοπικά συμπτώματα. Αντιμετωπίζει τη συνολική ιδιαιτερότητα του ατόμου, δρώντας τόσο στο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, όσο και στο σωματικό επίπεδο, παρέχοντας ολική ισορροπία υγείας και μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας και ποιότητας ζωής.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Ομοιοπαθητική, όταν χρησιμοποιείται κατάλληλα, είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό σύστημα, παρέχοντας μακροχρόνια ανακούφιση από πολλές οξείες και χρόνιες παθήσεις.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι πολύ οικονομικά στην απόκτησή τους, ειδικά σε σύγκριση με τα αλλοπαθητικά φάρμακα.

 

ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ

Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα δοκιμάζονται μόνο σε υγιείς ανθρώπους για να προσδιοριστεί το εύρος δράσης κάθε φαρμάκου.

 

ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ομοιοπαθητική δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει σπατάλη ενέργειας ή φυσικών πόρων στη διαδικασία παρασκευής των φαρμάκων και καμία ρύπανση της υδροδότησης, των ωκεανών ή των χώρων απόρριψης απορριμμάτων. Στην πραγματικότητα, η ομοιοπαθητική είναι η απόλυτη «Πράσινη» Θεραπεία!

 

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες και κερδίζει δημοτικότητα ως συμπληρωματική, ολοκληρωμένη ή εναλλακτική προσέγγιση απέναντι στη συμβατική ιατρική.

Πηγή: Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος