Ωτοθεραπεία


Ωτοθεραπεία

Η ωτοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική μέθοδος, χωρίς παρενέργειες. Ανήκει στις συμπληρωματικές μεθόδους και χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού ως διαγνωστικό σημείο αλλά και θεραπευτικό. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι μέσω του βελονισμού αλλά και του ηλεκτροβελονισμού χωρίς βελόνες. Στον χώρο μας γίνεται με τον ηλεκτροβελονισμό και την τοποθέτηση ειδικών μικρών αυτοκόλλητων που ασκούν μια συνεχή πίεση και μπορούν να παραμείνουν πάνω στο αυτί έως και μια βδομάδα.

Κύρια ένδειξη αποτελεί η φροντίδα του πόνου και όχι μόνο, αλλά και για την διακοπή καπνίσματος και την ρύθμιση όρεξης. Ειδικά σε μυοσκελετικά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όταν γίνεται ένας συνδυασμός και με άλλες μεθόδους όπως οι βεντούζες, το αποτέλεσμα απογειώνεται.

Στο αυτί αντιπροσωπεύονται όλα τα όργανα, τα συστήματα κτλ. Έτσι μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες από τον ίδιο τον οργανισμό αλλά και να δώσουμε πληροφορίες μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Με το εξειδικευμένο μηχάνημα του ηλεκτροβελονισμού, μπορεί να γίνει η ανίχνευση των σημείων του οργανισμού που παρουσιάζουν πρόβλημα και άμεσα να προχωρήσουμε στην θεραπεία των σημείων αυτών.

Δεν ανιχνεύεται η πάθηση του ασθενή, αλλά το σημείο που παρουσιάζει πρόβλημα.