ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ!!

Στο παρελθόν μπορεί να έκανες πολλές δίαιτες ή να παρακολούθησες πολλά προγράμματα “υγιεινής ζωής” η και να πήρες κάποια φάρμακα και ενώ μπορεί στους φίλους σου να λειτούργησαν πολύ καλά, είχαν απώλεια βάρους και το επίπεδο υγείας τους βελτιώθηκε πάρα πολύ, εσύ δυστυχώς έμεινες πίσω τελευταίος και απογοητευμένος. Ίσως ξεκίνησες να πιστεύεις ότι δεν είσαι φυσιολογικός επειδή πρόγραμμα που ακολούθησες δεν έκανε για σένα. Λογικό να σκέφτεσαι έτσι γιατί αν κοιτάξουμε γύρω μας στην τηλεόραση και στα περιοδικά, συνεχώς σε βομβαρδίζουν για το ποια είναι η ιδανική υγεία, το ιδανικό βάρος κτλ και δεν μπορείς παρά να νιώθεις….ντροπή. Θυμήσου όμως ότι είναι απλά μια ψευδαίσθηση.

Η τέλεια υγεία δεν υπάρχει και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το “φυσιολογικό”. Είναι καλό λοιπόν να μην νιώθεις φυσιολογικός γιατί κανείς από εμάς δεν είναι. Αν το σκεφτούμε όμως. Τι είναι φυσιολογικό; Σε όλη μας την ζωή μας συγκρίνουν με το τι είναι φυσιολογικό. Φυσιολογικό ύψος, φυσιολογικές εξετάσεις αίματος, φυσιολογική θερμοκρασία αίματος, φυσιολογική συμπεριφορά. Συνεχώς μας βαθμολογούν με μια κλίμακα “φυσιολογικού”. Και αν αποκλίνουμε από αυτή την κλίμακα….τότε είμαστε μη φυσιολογικοί και μερικές φορές, “τρελοί”!


Δεν ξεχνάμε όμως ένα πράγμα;

Δεν ξεχνάμε ότι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που μας διακρίνει ως ανθρώπινα όντα από το άλλο είναι ότι δεν είμαστε φυσιολογικοί.
Ήρθαν πολλοί σε μένα ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι καλά, παρά το γεγονός ότι κάθε ιατρική εξέταση που είχαν υποβληθεί έδειξε ότι όλα ήταν φυσιολογικά. Ωστόσο, η ανάλυση των οφθαλμών μέσω της ιριδολογίας αποκάλυψε υπάρχοντα και πιθανά προβλήματα υγείας. Θυμηθείτε ότι ως ανθρώπινα όντα κάνουμε συχνά λάθη και αν και έχουμε τεράστιες τεχνολογικές ικανότητες, ή εφευρέσεις και διαγνωστικά μηχανήματα, όλα υπόκεινται σε κάποιο βαθμό σφάλματος. Συχνά ξεχνάμε στην προσπάθειά μας στο να παρακολουθούμε τις φυσιολογικές τιμές σε έναν οργανισμό, ότι τα συστήματά μας αλληλεπιδρούν με μια απίστευτα πολύπλοκη και δυναμική ισορροπία που μας επιτρέπει να λειτουργούμε άριστα. 
Το σημαντικό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι όλοι αντιδρούν στις θεραπείες, δίαιτες ή φάρμακα με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό που λειτουργεί σε ένα άτομο, δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα για τον άλλο. Συχνά βλέπουμε αυτά τα παραδείγματα σε άτομα που έχουν πάρει ορισμένα φάρμακα. Δύο ασθενείς που έχουν παρόμοιο σωματικό βάρος και λαμβάνουν την ίδια δόση του ίδιου φαρμάκου μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά. Κάποιος μπορεί να μην έχει παρενέργειες στο φάρμακο ενώ ο άλλος μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα στο στομάχι. Δεν έχει σημασία πόσες χιλιάδες άνθρωποι δοκιμάστηκαν σε κάποιο φάρμακο, γιατί για κάθε άτομο είναι ένα νέο πείραμα. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και είμαστε όλοι άνθρωποι.

Μεταβολισμός
Ο καθένας έχει διαφορετικό μεταβολισμό. Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό συκώτι που καθαρίζει το σώμα μας και μια διαφορετική ικανότητα των νεφρών μας να φιλτράρει το αίμα μας. Καθένας χειρίζεται το φαγητό με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικούς ρυθμούς και είμαστε όλοι κάτω από ένα μοναδικό σύνολο παραγόντων που ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο απορροφούμε και χωνεύουμε τα τρόφιμα, τον τρόπο με τον οποίο καίμε τις θερμίδες, τον τρόπο με τον οποίο αναγεννάμε τα όργανα του σώματός μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον άγχος στη ζωή μας. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές απαιτήσεις για θρεπτικά συστατικά και όλοι ανακάμπτουν από τον τραυματισμό διαφορετικά. Επίσης η απόρριψη των τοξικών ουσιών απο το σώμα μας γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Δεν μας ενδιαφέρει το είδος των ειδικών που υπάρχουν στον κόσμο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει ένας συνδυασμός χημικών φαρμάκων με το δικό σας μη φυσιολογικό σώμα. Αυτό είναι τροφή για σκέψη, αν είστε ένας από τους πολλούς που δέχονται συνταγές φαρμάκων χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες.

Καθώς ξεκινάς το ταξίδι σου για να μάθεις περισσότερα για το σώμα σου, θα εκτιμήσεις πόσο μοναδικός/η είσαι πραγματικά. Καθένας από εσάς έχει κάτι να προσφέρει σε αυτόν τον κόσμο. Κανείς δεν είναι καλύτερος από τον άλλον, απλώς διαφορετικός. Δεν υπάρχει σε όλο τον πλανήτη το ίδιο ακριβώς μάτι. Ακριβώς όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, κάθε ένα από τα μάτια σου είναι μοναδικό για όλους τους άλλους. Η επιστήμη της Ιριδολογίας σέβεται το γεγονός ότι δεν είμαστε φυσιολογικοί και ότι υπάρχουν γενετικές διαφορές. Το κάθε μάτι έχει το δικό του σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών που μας κάνουν το ποιοι είμαστε. Ίσως να είναι αυτή η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τελικά γιατί το σώμα σας συμπεριφέρεται με τον τρόπο που κάνει και τι χρειάζεται πραγματικά από την άποψη της θεραπευτικής τροφής. Μην ανησυχείτε. Δεν είσαι μόνος.
Να θυμάσαι λοιπόν….Να είσαι περήφανος και να σέβεσαι το γεγονός ότι δεν είσαι φυσιολογικός, είσαι απλά….ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!