Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική είναι θεραπευτική Τέχνη, εντελώς φυσική, χωρίς παρενέργειες, φιλική προς τον άνθρωπο, βασισμένη σε συγκεκριμένους αναλλοίωτους θεραπευτικούς νόμους. Στηρίζεται στην αρχή «όμοια ομοίοις εισίν ιάματα», που ήταν η θεραπευτική αρχή του Ιπποκράτους. Στόχος της είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων του οργανισμού με την ενδυνάμωσή του, ώστε να επέλθει εξισορρόπηση και αποκατάσταση της διαταραγμένης υγείας.

Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ή σκευάσματα έχουν φυτική, ζωική ή ορυκτή προέλευση και δεν έχουν καμιά σχέση με τα χημικά φάρμακα που επιδρούν στον οργανισμό κατασταλτικά καταπολεμώντας μόνο το σύμπτωμα. Αντιθέτως, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ενισχύουν τον αμυντικό μηχανισμό του ασθενούς ως σύνολο, ώστε τελικά να εξαφανίζεται οριστικά και με ήπιο τρόπο το αίτιο που προκαλεί την ασθένεια.

Είναι αποτελεσματικά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θεραπεύουν ήπια, σύντομα, και πολλές φορές άμεσα, οξείες ασθένειες, εκεί που θα εχορηγούντο αντιβιοτικά, κορτιζόνη κτλ. με όλες τις παρενέργειες που τα χημικά αυτά φάρμακα συνεπάγονται. Στις χρόνιες ασθένειες τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θεραπεύουν το αίτιο που τις έχει προκαλέσει. Έτσι ο ασθενής απαλλάσσεται από την ασθένειά του εντελώς.

Πως παρασκευάζονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ή αλλιώς σκευάσματα προέρχονται απο ουσίες φυτικές, ορυκτές ή και ζωϊκές, επεξεργασμένες με τελείως φυσικό τρόπο χωρίς καμμία επίδραση κάποιου χημικού παράγοντα. Παρασκευάζονται απο εξειδικευμένους φαρμακοποιούς με ειδική μέθοδο παρασκευής τους, κατά την οποία η αρχική ουσία αραιώνεται διαδοχικά σε διάλυμα τα οποία υποβάλλονται σε ταυτόχρονες δονήσεις/κρούσεις. Διατίθενται δε από πολλά εξειδικευμένα φαρμακεία.